Om Bergqvist

Högklassiga utbildningar i familjär miljö

Bergqvist är ett familjeföretag som grundats av Lasse och Marie Bergqvist. Verksamheten startade under slutet av 1980-talet när Lasse började hålla korta kurser inom massage och idrottsmedicin. Lasse kombinerade då sitt jobb som idrottslärare med att jobba som idrottsmassör i flera av Linköpings elitlag och använde den kunskapen för att skapa kurserna.
I takt med att massage och friskvård växte i samhället växte verksamheten och även Marie, som då jobbade som lärare i grundskolan, började jobba mer och mer med familjeföretaget. År 1999 höll Bergqvist den första yrkesutbildningen för massageterapeuter, och därefter växte antalet utbildningar och elever snabbt.
2005 blev Bergqvist den första skolan inom massage och friskvårdsbranschen som fick en utbildning beviljad under Yrkeshögskolan (som på den tiden hette Kvalificerad Yrkesutbildning). Sedan dess har vi fortsatt anordna YH-utbildningar och har numer två stycken. Under åren mellan 2006 – 2015 utvidgades antalet yrkesutbildningar genom att kurser från YH-utbildningarna bröts ut till att även ges som fristående yrkesutbildningar. Nu kan man läsa följande yrkesutbildningar hos oss:
– Massageterapeut
– Personlig tränare
– Spaterapeut
– Kost- och näringsrådgivare

2018 och 2019 fick vi beviljat att starta vår YH-utbildning till Medicinsk massageterapeut även i Malmö och Stockholm. Skolan finns därför nu även på de orterna och utvecklas där med att efterhand erbjuda alla våra yrkesutbildningar.


Vi är ett familjeföretag som alltid har satt stort värde i att skapa en personlig och inbjudande inlärningsmiljö och en familjär stämning på våra utbildningar, något som uppskattas av våra deltagare. Vi ser fram emot att ta emot fler som en del i vår stora och härliga Bergqvistfamilj!